Wednesday 20 September 2023

Πως να καταστρέψετε την Ελλάδα.

 Φτάνοντας στο 2023, διαπιστώνω ότι όλες μου οι δυνάμεις, σκέψεις, χρόνος, χρήματα και σωματικές αντοχές, έχουν φτάσει στο όριό τους. Πέρα από αυτό το όριο, αρχίζει η κατάρρευση. 

Δεν είχα αμφιβολία ότι οι λύσεις για την σωτηρία της Ελλάδας μετά το 2010  ήταν λανθασμένες, αλλά αυτό ήταν και η έμπρακτη απόδειξη. Μετά από 13 χρόνια διαρκούς κατηφόρας και ενδοτισμού, συνεχίζουμε να κατρακυλάμε ανεξέλεγκτα. Το πότε θα σταματήσει το κατρακύλησμα δεν το ξέρουμε, δεν μπορούμε καν να το δούμε. 

Ταυτοχρόνως ήταν η απόδειξη ότι αυτοί που μας κυβερνούν δεν ενδιαφέρονται για τους Έλληνες που κατοικούν σε αυτή τη χώρα, αλλά για την επιχείρηση που ονομάζουν Ελλάδα και που τα τελευταία χρόνια τεμαχίζουν και πωλούν χωρίς ενδοιασμούς, χωρίς λογική ή έστω για το συμφέρον του κόσμου που κατοικεί σε αυτό το κομμάτι γης. Επειδή είναι οι κάτοικοι της χώρας, που το κάνουν Ελλάδα, όχι το αντίστροφο. Το κάνουν αυτό χωρίς να ρωτήσουν κανέναν, θεωρώντας ότι οι εκλογές που τους βγάζουν με ένα ισχνό ποσοστό κυβέρνηση, είναι η λευκή επιταγή για να κάνουν ότι θέλουν. 

Ίσως κάποιοι πιστεύουν ότι το σύστημα των εκλογών είναι αδιάβλητο, ότι τα αποτελέσματα είναι δημοκρατικά, ότι η εξουσία για την κυβέρνηση απεριόριστη, αλλά τι γίνεται εάν η εκλεγμένη κυβέρνηση αποτελείται από ανθρώπους που δεν βάζουν το συμφέρον των Ελλήνων πάνω από όλα; Που εκλέγονται ως κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία, με μόλις το 20% του εκλογικού σώματος; Που χρησιμοποιούν τα κόμματα και τις διασυνδέσεις τους με την οικονομική εξουσία, ώστε να κερδίσουν την πολιτική εξουσία που με την σειρά της θα ευνοήσει την οικονομική εξουσία σε έναν διεφθαρμένο φαύλο κύκλο;

Όσοι δεν μπορούν να δουν την καταστροφή της Ελλάδας,  είτε κοιτάζουν αλλού, επειδή εκεί είναι τα συμφέροντά τους, είτε τα μάτια τους έχουν ήδη θολώσει  από αυτά που βλέπουν τόσα χρόνια. Το χτίσιμο της Ελλάδας, με όλα τα στραβά και τα άσχημά της πήρε πάνω από 150 χρόνια. Και μέσα σε 40 χρόνια βλέπουμε τους κόπους και τις θυσίες των προγόνων μας να ξεπουλιούνται. Πράγματα που είναι αδιανόητο για μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα να παραχωρεί, όπως το ρεύμα, η επικοινωνία, η συγκοινωνία, η υγεία και, από ότι φαίνεται και ότι άλλο έχει μείνει ακόμη, αφού  προετοιμάζεται για πώληση, η παιδεία , τα ταχυδρομεία, ο ορυκτός πλούτος κοκ.


 

 

Εάν αναρωτιέται κανείς πως γίνεται να ξεπουλάς μια επικερδή επιχείρηση για ένα κομμάτι ψωμί, και τα κέρδη της εταιρείας τον πρώτο χρόνο να ξεπερνούν την τιμή πώλησης, δεν έχει να δει πέρα από την ΔΕΗ. Παρόμοιες περιπτώσεις έχουμε όμως και για τον ΟΠΑΠ και τον ΟΤΕ, ξεχνώντας όμως ότι όσο ήταν κρατικές τα κέρδη επέστρεφαν στο κράτος, και οι χρεώσεις μπορούσαν έως ένα βαθμό να ελεχθούν από αυτό, προσφέροντας μια άμεση κοινωνική πολιτική, σε περιόδους ανάγκης. 

Τώρα κερδίζουν οπαδούς με επιδόματα και δωράκια που προέρχονται από νέα δανεικά και όχι από την αναστήλωση της οικονομίας. Είναι ουσιαστικά ένα σχέδιο πυραμίδα, το οποίο όταν καταρρεύσει θα φανεί το μέγεθος της απάτης και της καταστροφής. Τα ιδεολογικά δεκανίκια που χρησιμοποιούν για τους οπαδούς του νεο-φιλελευθερισμού, έχουν ήδη δείξει τα αποτελέσματά τους στις κοινωνίες που τα έχουν ενστερνιστεί εδώ και δεκαετίες, αλλά βεβαίως οι οπαδοί εθελοτυφλούν για τις συνέπειες στις κοινωνίες. 

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι απλώς προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο, μέχρι να επιτελέσουν το καταστροφικό τους έργο που είναι η πλήρης πώληση όλων των δημοσίων επιχειρήσεων, του ορυκτού πλούτου και των πλουτοπαραγωγικών πηγών, η ψήφιση νόμων που διαλύουν την πατρίδα μας και δυσχαιρένουν το έργο οποιασδήποτε επόμενης κυβέρνησης για πραγματική ανάπτυξη. 



No comments:

Post a Comment