Monday 22 May 2023

Και το αποτέλεσμα των εκλογών 05 - 2023 ίσως να εξηγεί γιατί είμαστε σε αυτήν την άθλια κατάσταση

Όποιος πιστεύει ότι στην απρόσωπη σχέση μεταξύ πολιτικού και πολίτη μπορεί να υπάρχει αθωότητα ή ειλικρίνεια, είναι είτε πολύ χαζός ή πολύ χαζός. Οι  μόνες σχέσεις στις οποίες η αθωότητα του ενός μπορεί να καταφέρει να αλλάξει τον τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης της ζωής, να μεταμορφώσει την ζωή του άλλου σε μια σχέση φροντίδας και θυσίας, είναι η ερωτική σχέση και η σχέση γονιού και παιδιού. Και σε αυτές τις περιπτώσεις ακόμη, το ποσοστό πιθανόν να μην υπερβαίνει το 50%. 

Είναι όμως μια καλή πιθανότητα,  το μυαλό του ανθρώπου εθισμένο στο να παίρνει εγωιστικά σκεφτόμενο αυτό που θέλει, να ξυπνήσει λόγω της αθωότητας της ύπαρξης που βρίσκεται μπροστά του και να αναλάβει τις ευθύνες του. 

Ο πολιτικός δεν θα το κάνει ποτέ, επειδή ακριβώς οι προσωπικές του σχέσεις δεν καθορίζονται από αυτόν και οι συνεργάτες του φροντίζουν να τον απομακρύνουν από τέτοιες επικίνδυνες συναντήσεις. 

Και παρόλα αυτά, είχαμε αυτά το απίστευτα αποτελέσματα στις χθεσινές εκλογές. Δεν ξέρω εάν είναι θέμα νοθείας, εάν είναι θέμα βλακείας, εάν είναι θέμα άγνοιας, συνήθειας  ή  ζήτημα φόβου. Όμως τα αποτελέσματα ήταν μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία να απαλλαγούμε από τους απατεώνες που μας έχουν οδηγήσει έως εδώ και να δώσουμε ευκαιρία σε νέους μικρούς πολιτικούς σχηματισμούς. 

Δυστυχώς επτωχεύσαμε διπλά. Τώρα περιμένουμε και την επίσημη αναγγελία

 


 

 

 

No comments:

Post a Comment